SUVI MOKA KOLAČIĆI ODLIČNI ZA UZ KAFU ILI ČAJ: Kakao fil im daje POSEBAN UKUS (RECEPT)
Kolači, Foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE DOLCE FACILI

morate probati

SUVI MOKA KOLAČIĆI ODLIČNI ZA UZ KAFU ILI ČAJ: Kakao fil im daje POSEBAN UKUS (RECEPT)

Jednostavan recept za pripremu kolača koji se prave od sastojaka koje već imate u kući!

Objavljeno:

Moka kolači sa kakao filom nemaju skupe sastojke, a kada se ispeče testo, spaja se ukusnim filom u oblik sendviča. Ako volite kolače, možda ćete želeti da napravite i madlene sa glazurom od limuna, limete i ruzmarina. Evo i kako se prave suvi moka kolači sa kakao filom!

Sastojci:

2 kašičice instant kafe u granulama

2 kašike vrele vode

130 g putera, omekšanog

80 g šećera u prahu

250 g višenamenskog brašna

Padobranci, Kolač, Poadobranac, Kolači
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Za fil:

60 g putera, omekšanog

130 g šećera u prahu

3 kašike kakaoa za pečenje

prstohvat soli

60 g čokoladnih komadića za kuvanje, rastopljenih i malo ohlađenih

Recept za suvi moka kolači sa kakao filom:

Zagrejte rernu na 180°. U maloj posudi rastvorite granule kafe u vrućoj vodi. Ohladite na sobnoj temperaturi. U velikoj posudi pomešajte puter i šećer u prahu, dok ne postanu lagani i pahuljasti, 5-7 minuta. Umutiti u mešavinu kafe. Postepeno umutite brašno.

Koristeći presu za kolačiće istiskajte testo na nepodmazane plehove za pečenje. Pecite dok se ne stegnu (ne porumene), 10-12 minuta. Izvadite iz tiganja na rešetke da se ohlade.

U manjoj činiji umutite puter, šećer u prahu, kakao i so, dok smesa ne postane svetla i pahuljasta, 3-5 minuta. Postepeno umutite otopljenu čokoladu. Nanesite na jedan kolač pa preklopite drugim, i tako dok sve ne istrošite. Servirajte i uživajte.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.